Blogg

B L Ä

30.01.2013 10:04

Regn. Ångest. Grått. Skitigt. Januari.

Livet kan inte va så mycket mer pest än denna tid på året. Urk vad grått, skitigt och tungt det är ute nu.

Det som händer med mig som människa när ljuset kommer tillbaka, dofter, små knoppar på marken, på busken, på trädet...är bara ren och skär glädje.

Längtar dit nu.

Längtar även till i morgon.

Då kommer lilla galna Pippirull hem till oss. En 10 veckors valp som även är halvsyster till vår Doris. Samma fina, underbara pappa.

Det var först tänkt att vi skulle bli fostervärdar till en annan vovve i samma kull. Men allt blir inte riktigt som man planerat och tänkt. Mattias och jag, å barnen....vi blev förälskade i Pippirull....som påminner om vår Doris. Så det blev valpköp istället....ibland blir allt lite galet, men ofta också till det bästa.

Nu längtar hela familjen efter denna nya lilla familjemedlem, och vi är såååå spända på hur Doris kommer att reagera.

De har ju träffats, Doris och Pippi, men det kommer nog bli lite knasigt i början. Doris blir så försynt i närheten av valpar. Hon fattar inte riktigt vad det är för något. Ser ut som en vovve, men så liten....inte kan man busa så hårt med en sån liten?. Hon är så försiktig och go.

Det kommer nog bli kalas när hon väl fattar att Pippin ska stanna:)

I väntan på vovve och våren, fnular jag på förfrågan om "pippi"- halsduk från två olika personer. Knäpp som jag är, måste jag alltid fnula till det och den första blir tydligen en "Pippi-sjal" a la Ullis Style. Måste trixa till allt och göra nån skoj knorr av det hela:)

 

V*I*N*N*A*R*E

28.01.2013 08:17

Så vara det måndag. Det innebär att med en normal intelligenskvot så kan man förstå att söndagen passerat.

Förutom att riva kök hemma, så drogs det två vinnare av handledsvärmare.

De roströda värmarna vanns av Marie Eloranta, och de svarta med rosmönster på vanns av Marie-Louise Stjernfeldt! Grattis:)

 

Freeeeezing cold....

25.01.2013 08:14

-13 grader. Det är kallt. Brrr.

MEN. Återigen. ULL. Jäklar anamma. Det GÅR inte att frysa med ett halvt lamm på sig:)

Idag är jag klädd i stickade handledsvärmare, lovikkavantar, stickad mössa och stickad halsduk. Dessutom har jag "fjärilsvästen" på mig under jackan.

Allt i ULL och nej....jag fryser inte. Tänk på det ni där ute i kylan....ni som handlar en liten mysse på H&M för 60:- Kan nog tro ni fryser lite;)

I går var jag helt kollrig i huvudet. Kunde inte sluta tänka på grönsaker. Svårt att koncentrera sig på siffror när man har blomkål i huvudet.

Min äldsta son vill plötsligt bli vegeterian. Eller...plötsligt....det har väl mognat fram. Han är en sådan djurvän och han är i åldern då han ser på nyheterna och hänger med. Han vill inte äta kött längre för djurens skull. Å jag är inte sen att haka på. Äter själv inte kött pga behandling av djur.

Nu helt plötsligt ska jag lära mig att laga vegetariskt. Å jag har inte en jäkla susning om vad jag skall ersätta blandfärsen med. Vi köper ioförsig kalkonfärs, men ändå.

I natt var jag också kollrig i huvudet. Drömde mardrömmar om talet 49. Varför?

Jag har många konstigheter för mig, och avskyr ojämna tal. Kan inte ta 3 chips, det måste bli 2 eller 4. Kan inte äta 3 köttbullar, måste avrunda till 4 eller 6.

Hela familjen är involverad. Ska de ge mig någonting, så vet de att det måste vara ett jämnt tal. Hur kommer det sig då att jag drömmer om talet 49?

 

Idag åker denna beställda mössa till sin ägare. Mönstret är rosor, och designat av mig. Kram på er i kylan:)

Konsten att ta betalt.....

24.01.2013 08:38

I går på lunchen tog jag min sedvanliga promenad. Ut i friska luften piggar alltid på.

Som vanligt snubblar jag in i garnaffär. I går blev det två. Jag får ofta skäll när jag är där.

-har du lärt dig att ta betalt för dina grejjer nu då?

Där har vi ett problem. Å svaret är nog i ärlighetens namn nej. De människor som inte stickar själva, har ingen aning om vad tid det tar.

Att designa ett mönster. Det tar TID. Det tar ENERGI. MEN det ÄÄÄR ju så roligt. Å det brukar jag försvara mig med.

Människor ser en mössa. En vante. En socka. En virkad liten pryttel. Men arbetet bakom vet de inte om.

Personerna i garnaffären brukar visa de grejjer de själva säljer, och visa prislappen. Ibland får det mig att häpna.

Jag jämför med mina egna priser. Det är ofta bara garnkostnaden jag lägger på. Någon timlön har jag inte. Jag har sämre betalt än de som får människor att uppröras på TV. De i andra länder. De tjänar bättre än jag;)

Men det ÄÄÄÄR ju så roligt. Så jag kommer fortsätta sticka och virka och nörda mig på fritiden. Kan inte sluta. Det är en drog och jag blir helt till mig när jag entrar en garnaffär och får klämma och känna på olika kvalitéer. Kvalité är viktigt för mig. Skulle aldrig sticka något i acryl. Neva!

Det är problem nr 2. Att alltid välja dyra, fina garner, gör sakerna jag gör ännu dyrare. Men det är ENORM skillnad på garn och garn.

MEN, jag stickar och virkar på. Lägger ut det jag gjort, lägger på garnkostnaden och försöker lägga på nån tjuga mer, så jag iallafall känner att jag får nåt extra. Saker finns alltid färdiga, och då kan jag lika gärna sälja det för att finansiera mitt garnkonto som är enormt;)

Idag är det torsdag. Jag är kaffesugen. Å hungrig. Känner att det kommer bli en bra dag idag. Dock hör jag på gotlandsradion om färjetrafiken.

Blir upprörd. Det är inte lätt att bo på en ö och vara beroende av färja och flyg för att ta sig någonstans.

Men att flytta härifrån när det finns så underbara små lamm och får som ger underbart garn. Nope.

Tjing på er alla:)

 

Cowgirlboots....

23.01.2013 09:33

Raggartärningar i bilen, raggarmuff på ratten? Näe....nu ska man ha cowgirlboots hängandes istället:) Ca 6 cm höga.

Finns i flera färger. Vill du ha ett par egna? 165:- inkl frakt. Släng iväg ett mail till yarndesign@mail.com så blir de dina.

Lägger upp bilder på flera färger vad det lider under "till salu"

vArM

22.01.2013 16:48

*varm*kall*varm*kall

fEbEr

I går kurerade jag under filt hela dagen. Skönt. Doris låg och gjorde mig sällskap. Hon gillar att slappa.

Idag åkte jag till jobbet. Var tvungen att fixa så de anställda får lön den 25:e.....med eller utan feber så vill människor kunna betala räkningar.

De skiter nog fullständigt i om jag fryser eller inte;)

Gick ut och gick på lunchen. Det är skönt med frisk luft kanske speciellt när man är hängig. Snubblade in på Yllet. Som vanligt;)

Där finns G A R N. Mitt favoritgarn. Det blev två härvor. Med mina nyköpta härvor i en liten kasse och ett härligt snack med ägarinnan (som jag mer eller mindre kan kalla en vän numera, så mycket som jag ränner där...haha) kände jag mig genast lite piggare. Härligt ullgarn från Gotländska får. Mums. 

T Ä V L I N G E N

Inte visste jag att det skulle bli sån succé. Super kul! Visste inte ens om någon var här och läste.

Jag har fått många mail från personer som vill vinna mina handledsvärmare, och det är ju så förbaskat kul att jag beslutat mig för att

dra TVÅ namn på söndag. Bägge paren lottas alltså ut.

Fortsätt att maila ditt intresse, vinnaren dras på söndag.

Kram

 

 

 

Tävling

22.01.2013 08:30

Vill du ha någon av dessa två handledsvärmare? De mörka med blommönster är i ull från Lettland. De "rutiga" är i mjukaste alpacka.

Båda paren värmer skönt om handlederna, och för er som inte provat handledsvärmare så kan jag tala om att genom att hålla handlederna varma, upplever man värme i hela kroppen. Handledsvärmare är oumbärliga för mig som stillasittande kontorsråtta:)

Skriv ett mail till mig, adressen finner du på min sida, och tala om varför just du ska vinna. På söndag drar jag en vinnare genom att skriva ner era mailadresser på lappar och låta ett av barnen dra ett namn. Lycka till:)

P i p p i r u l l

22.01.2013 08:15

Från att planera för att vara fodervärd åt en vovve, blev det istället köp av annan vovve från samma underbara kull.

I söndags bestämde vi oss. Vi köper Pippurullen:) Den goa lilla vovven, som är så lik vår vovve Doris till temperament. De kommer att bli de bästaste vänner och ha så roligt tillsammans. Nu längtar vi efter vår nya familjemedlem och alla hemma är eld och lågor. Det är SÅÅÅ välkommet med vovve nr 2.

All glädje som det innebär att ha vovve, kommer att bli dubbel.

Lat

20.01.2013 08:03

Lazy sunday....

Igår kväll hade vi en DJ hemma i vardagsrummet. Rasmus 10 år hade ägnat större delen av dagen åt att göra en spellista på Spotify.

Han döpte den till "lördagsmys". Det blev samling i soffan. Rasmus tog fram lördagsgodis till sig själv och lillebroren.

TV:n stängdes av.

Vi satt tysta och väntade. Spänning och förväntan i luften.

Lucas försvinner in i vårt sovrum. Ljuset släcks. En liten lampa riktas och tänds mot ingången där Lucas försvann.

Rasmus utbrister "Ett, två....TRE"

Gangnam Style ljuder och in studsar Lucas som gör den specifika Gangnam-dansen......mamman och pappan tjoar så att Lucas blir generad;)

En halvtimme går och vi får ta del av DJ-Rasses spellista. Sen är det dags för önskelåtar:)

YESS!

Jag önskar låtar hejvillt. Det blir en resa i rockens historia från 70-tal fram till idag. Rasmus och Lucas fick sig en rejäl lektion i klassiska rocklåtar och en del gick hem, en del förstod de inget alls av....haha.....

-Det här är musikkultur!! utbrister jag och försöker få med mig barnen i min entusiasm....det går sådär;)

Så kan det se ut en lördagskväll om man bor hos en inte helt normal familj. Nostalginivån blev hög och det var kul!

Nu. Söndag. Idag ska jag sticka. Funderar på att lotta ut ett par handledsvärmare....ska bara komma på hur.

Kram

Morgon

19.01.2013 09:19

Älskar att vakna så där ni vet. Utvilad.

Älskar att vara på det där humöret då man bara larvar sig.

Som att dansa in i vardagsrummet där barnen ligger och ser på TV....löjla sig, sjunga fånigt, dansa....

Å få den där blicken "ommäääh, MAMMA!"

Men inte den irriterade Omäääh mamma-blicken....bara den där snällt, överseende, leende blicken:)

 

Igår efter jobbet fastnade jag i garnaffären. Precis som jag brukar göra fredagar innan helg.

Garnet jag var ute efter var slut. Då hittade jag ett nytt som jag aldrig sett förut. Ballt.

Ivrigt satte jag igång i går kväll med "På Spåret" i bakgrunden. Perfekt program att sticka till;)

Det här är vad som kom fram ur det garnet.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Ämne: Blogg

John

Datum: 03.10.2016 | Av: Smithe316

Where To Purchase AkChlor 250mg Without A Script dgdgedbgcbeadkdd

Ny kommentar

Ämne: Blogg

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar