Blogg

Plan Sverige

27.03.2013 10:02

Min son, Rasmus, och jag...engagerar oss mycket i Plan-Sverige. Vi gillar Plan eftersom vi varit där och lyssnat till verkliga berättelser. Dessutom har jag som är siffernörd, tittat på Plan Sveriges siffror. Det är den organisation som jag funnit har de lägsta administrativa kostnaderna av alla, ca 14 %. Det är bra.

Mycket bra. Min son har ett fadderbarn. Han ville ha en kille. Själv vurmar jag mycket för flickorna också. Därför har jag valt att genom mina virkade och stickade små alster starta min egna lilla insamling till Plan-Sveriges Flicka-projekt. Jag hoppas nu får hjälp av er. Kika gärna in på min sida "till Salu" och pimpa dig själv med lite färgprakt runt handleden. Våga garn! Vill du komponera ihop ditt egna armband? Sure! No probs, I´ll make one for u:) Hojta bara till, min mail finner du på min sida.

SÅ HÄR KAN DET SE UT

 

Stickade/virkade armband

21.03.2013 13:55

Stickade/virkade armband till förmån för Plan-Sverige. Jo. Dessa i gult med rosa blomma. Knäpps undertill med knapp handgjord av Renhorn. Hälften av priset kommer att gå till Plan-Sverige. Resten av pengarna går till nytt garn:) Många olika modeller och färger. Dock ingen den andra lik.

Rosa ÄR vackert....

22.02.2013 13:23

Mmmmm....idag blev det en garn-shoping-tur på lunchen. Stickar en rosa tunn "kofta" i detta garn...Rosa, bomull...ekologiskt och Fairtraid.

Kan det bli bättre?

Varje härva kostar 98 kronor och jag har redan gjort av med två. De som tror hemstickat blir billigare....nahajdu, det blir långt mkt dyrare.

Om du inte köper akrylgarn på Rusta förstås...men det gör INTE jag;) Det är något jag aldrig skulle ta på mina stickor och mina händer....

Dagens outfit:)

21.02.2013 08:19

Ja...men det här kan ju bli en kul följetong.....att publicera dagens outfit. Det ska gudarna veta, att människors klädsel säger väldigt mycket om både person och humör. Jag är definitivt en humör-klädsel-människa. Och jag ÄLSKAR att fynda bra kläder på diverse REOR.....

Till dagens outfit valdes läderimitation-byxor från Gina Tricot och linne från Hunky Dory. Ett hett tips: www.tintinstyle.se har rea, en annan trevlig sida jag köper en del på är www.country-dreams.se där finns MASSOR smått och gott.....iallafall om man som jag, älskar vackra saker:)

Kläder och skor är en passion och jag köper hellre sällan och lite dyrare, än ofta och mycket. Jag kan gå och sukta efter ett linne (som det här ovan) i flera månader, ge mig till tåls till REAN och där slå till. Tipp sa Bill, Topp, sa Bull.

I morse vaknade jag som ett skott. Tjoff. Upp bare. Hade ju glömt att Rasmus skulle ha matsäck med sig idag! Kaffebryggaren på, pannkakssmets vispning, spring in i duschen och så var det bara att börja steka. Sisodär lagom mysigt med pannkaksos klockan 06 på morgonen.

Inget gym idag. Pannkaksbak.

Nåväl, jag vaknade iallafall till och idag är humöret på topp. Solen skiner ju! Idag blir det en liten prommis i solen på lunchen.

Tjing på er!

Beatutiful things....

20.02.2013 08:25

I just cant help love beautiful things.....this is beauty to me.....my new totally crazy pink pants from Odd Molly.....arrived yesterday....even the wrapped paper was beautifyl, full of butterfly:)

 

Döden....

10.02.2013 10:48

Free crochet pattern below, let me know if u want a translation:)

 

Fick en skojjig förfrågan på facebook igår.....en vän skickade en bild på en virkad dödsskalle och undrade om jag kunde göra en liknande.

Wooohaaa....dödsskallar är snygga och med iver satte jag igång. Hur kul som helst!

Slutresultatet ser ni här, och är du sugen på att göra en egen, finns beskrivningen här nedan.

Jag har använt mig av tunnt bomullsgarn och virknål nr 2.

 

Beskrivning:

13 luftmaskor. Gör till en ring med 1 sm. 13 luftmaskor, slut till en ring med 1 sm i samma m som förra sm.

Nu bör arbetet likna en liggande 8. Detta är dödsskallens två ögon.

v1. 28 fm OM vänster lmb. 28 fm OM nästa lmb. Sluta med en sm i första fm. Klipp av tråden och spara en bit till att fästa med.

v2. Ta upp ny tråd i samma färg. Börja på vänstra ögat. Hoppa över de första 5 fm och ta upp tråden i 6:e maskan genom att göra en sm.

3 lm (= första st) 1st, 15 hst, 3 st, 2 dst, 1 dst i ögats mitten, 2 dst, 3 st, 15 hst, 2 st, 3 lm

avsluta med 1 sm i tredje luftmaskan på första stolpen. Nu har "näshålet" gjorts.

v3. 3 lm (= första st), 1 st i samma fm, 4 st, 6 hst, 1 fm, 3 hst, 3 st, 9 dst, 3 st, 3 hst, 1 fm, 6 hst, 3 st, 2 st i de sista 2 fm, 7 st om nästans lmb. Avsluta med 1 sm i den sista av de 3 lm på föregående varv.

Tandraden:

3 sm, 4 lm (= första st + 1 lm) hoppa över 1 fm, 4 lm, hoppa över 1 fm....osv tills du får 6 tänder.

Vänd och gör en tandrad till.

 

The final touch:

Jag väljer en annan färg och virkar fm runt om hela dödsskallen.

Fäst trådarna och tja....klart!

 

Hör av dig om du undrar nåt....kanske jag förklarat knasigt, eller bara hajjar du inget;) Jag hjälper gärna.

Lycka till!

 

Confused

07.02.2013 11:53

Woke up this morning a bit confused....

Today some of my croched "plupps" is going abroad.....to UK (England), USA and ASIA....YAY!!

Thats soo fun! It makes me so happy, ofcourse, that ppl appreciate what im doing! BUT....i fall inlove with all my "plupps". In every single one!

I use to think.... "gosh...whatever, i´ll just make a new one"....but i never do.

I have no pattern....., i never write down how im doing them....and i never find time to do that "another one".

So....i will post them today, they will fly away to new homes. Its fun, but in the same time sad. I´ll miss them;)

 

Bye small Pluppis....have fun!

Doran

01.02.2013 10:23

Hej! Jag heter Doris och jag är en Pippirull. Jag gillar att hänga omkring i buskarna och fundera lite kring livet.

SÅ BRA ALLT BLEV....

01.02.2013 08:48

Igår blev en händelserik dag på flera sätt.

Tillbringade några timmar på akuten med vår äldste son som ramlat av en plint på skolgympan och tagit emot sig med handen.

Den var svullen och han hade ont. Läraren tyckte vi skulle åka och röntga....själv var jag tveksam. Som mor ser man mycket i sitt barns ögon.

Och Rasmus blick igår gav mig en intuition om att inget var brutet eller av;) MEN, till akuten åkte vi i allafall och fick träffa en riktigt skojjig läkare.

Det var läge sen vi skrattade så mycket som igår med den här tokiga läkaren;)

Röntgen visade att handen höll. Inget brutet. Men den rejäla svullnaden fick lindas hårt och skall vara lindad tills svullnaden lagt sig.

 

I går fick vi tillökning.

Vi hämtade vår lilla valp Pippi.

Vi var spända på hur Doris skulle reagera. Skulle hon bli svartsjuk och ligga i sin igloo och sura?

Men det blev inte så. Pippi travade in som om hon bott hos oss för all tid. Doris kom farandes och det första de gjorde var att pussas. Hej villt.

Det var så självklart. Så perfekt. De kände igen varann, och det såg ut som om Doris tänkte "jamen...äntliiigen kommer hon hem!"

Sedan dess var de oskiljaktiga. Dit Doris gick, gick Pippi. Det Pippi gjorde, gjorde Doris. Å som det är med valpar så är det liksom På eller AV.

Svart eller Vitt. Lika plötsligt som ett tokspatt uppstår, lika plötsligt faller de ihop i sömn. Bara sådär. Doris som passerat det värsta valpstadiet har lite mer nyanser, hon blir trött, lägger sig och somnar. Inte Pippi. Det smäller bara till i det lilla huvudet så sover hon. Ploff.

Doris tyckte nog det var lite konstigt, men hon respekterar det, lägger sig bredvid och tvättar Pippi tills hon själv blir pömsig. Sen sover de i en liten klump tillsammans.

Några must have

31.01.2013 08:05

Åh....älskar vackra saker. Det bara är så. Se här.....kolla bootsen! Vill ha! Å kolla kommande Odd Molly tröjan och byxorna! Vill ha! Jisses!

 

Idag blir en kul dag. Vi hämtar vår nya lilla familjemedlem:) Ska bli sååå roligt att äntligen få introducera Pippirullen med våra andra djur. Jag tror det kommer bli kalas! Igår, trots vädret, fick jag lite vårkänsla. Då åker virkning med härliga färger alltid fram. I går kväll blev det en ny "plupp". Den tingades snabbt till Titti, som skall ha den på sin bilnyckel:) Kul! Gomorron på er, kram idag!

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Ämne: Blogg

John

Datum: 03.10.2016 | Av: Smithe316

Where To Purchase AkChlor 250mg Without A Script dgdgedbgcbeadkdd

Ny kommentar

Ämne: Blogg

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar